Vzpomínka na zrůdné ideologie, mazání historie a možný scénář budoucnosti

28. 03. 2017 3:29:32
Zrovna jsem se bavil se Španěly, vykládali mi že jejich děti se v dějepise neučí nic o španělském chalifátu, vymazáno cca 7 století, asi jako my za socíku, První republika a osvobození americkou armádou zmizelo z učebnic.

Děti ví prd o El Andalus, neboli o španělském chalifátu. Nějak se to"ignoruje", jako by se nestalo, možná se doufá že se na to zapomene, není sice zakázáno se zmiňovat, naopak i v televizi se točí o těchto časech, poslední dobou dokonce realisticky, bez přikrášlení, ale oficiální snaha tuto dobu tak nějak zamlžit tu je.

Vzpoměl jsem jak se v dějepise elegantně přeskočilo od 1918 až do WW2 jako by se nechumelilo. Já a ostatní děti jsme sice věděli kdo byl Masaryk, ale z domova, moji dědové byli oba legionáři. Každý květen ředitelka vždy pohnutým hlasem bájila o tom jak nás osvobodila jen ta Rudá Armáda, od Sedlice až po Aš.

Mnozí jsme věděli že je to lež, za WW2 otcova rodina bydlela v Plzni, tam naši vzali v 1945 do vily 15 amerických vojáků na ubytování, a celý život táta opatroval všechny fotografie a památky po Američanech, uniformu, nůž, atd. Ale oficiálně u nás nebyli, dokonce jsme se ve škole dozvídali že s nacisty byli spíše přátelé.

Tak daleko ještě ve Španělsku nejsou, ale co není může být. Výuka islámu už se zavádí, sice jen jako předmět. I v Německu mají návrhy a vede se diskuze o tom aby se děti učili arabsky, a seznamovali se s islámem. Bude jim to jednou k duhu. Co se nedozvíme proč se třeba vietnamské děti nemusí učit ve škole vietnamsky a ani my to nepotřebujeme, nebo třeba ukrajinsky. A že by Němci chtěli učit děti u nich polsky když tam mají Poláky? ZDE

Nic proti výuce cizích řečí, ale nesmí to smrdět politikou, tím se i ta nejlepší myšlenka stane nestravitelnou, proto se u nás skoro nikdo rusky nenaučil, přesto že není na škodu cokoliv umět.

A jsme u toho čeho se dnes elity děsí, proč, ptají se, se z lidí stávají xenofobové, a volí stále více strany které nejedou podle direktiv EU, a to i v tradičně vstřícném Nizozemí a jinde. Češi jsou, přes kecy v médiích, tolerantní též, ale nesmí jim to vrchnost nařizovat, na to jsme hákliví.

Že někde žijí muslimové nás nechává v klidu, jaké náboženství kdo vyznává je nám fuk, s kým kdo skotačí v posteli je nám putna. Rozumná žena ve vedení nevadí, nerozumný muž ve vedení vadi. Ale jak z toho někdo začne dělat ideologii a cpát nám to, tak jsou z nás ihned fašisté, teda podle definice dneších elit.

I jinde toho začínají mit dost, a jak to EU kouluje, tak jsou dvě možnosti do budoucna, z lidí buď udělají opravdu fašisty, a nebo se to bude dít tak pomalu, že počínaje Německem nebo Itálií se elitám opravdu časem podaří vyměnit lid, i za cenu toho že i ty nové elity budou odjinud.

Autor: Milan Radek | úterý 28.3.2017 3:29 | karma článku: 39.59 | přečteno: 1468x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.06 | Přečteno: 560 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 300 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 526 | Diskuse
Počet článků 722 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1605
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...