Pomůže Macron postavit V4 do latě?

Sliboval to, Schulz také. I když to v září vyhraje Merkel, Schulz se do vlády dostane. A bude otázka času kdy společně s Francií zavedou v EU pořádek. 

Macron kromě jiného řekl že na teroristické útoky si budeme muset zvykat. Také řekl že do Evropy bude proudit nezastavitelný proud migrantů. Jenže ono to není nezastavitelné, ono se to zastavovat nechce. Řekl to dost jasně - EU nebude zavírat své hranice. Že by chtěl aby Frontex přestal přivážet Afričany, o tom si nechte zdát.   ZDE

Ještě jako kandidát se vyslovil že bude žádat EU o potrestání Polska za to že nechce přijmout jejich spravedlivou kvótu muslimských migrantů. Nezajímá ho že Poláci ale těm opravdovým uprchlíkům pomahají, že i papež je pochválil.  ZDE

Jenže ono ani nejde o uprchlíky, země V4 nabízejí  nižší daně, levnější odbornou pracovní sílu, čímž ohrožují západnější země EU, a něco se musí podniknout. Proto ty dojemné snahy aby se platila jednotná EU - mzda, to je ale nereálné, tak se pokusí tyto země zničit kulturním přínosem syrských uprchlíků z celé Afriky. Putin to kazí, už se tam moc nebojuje, tak Macron zdůraznil že se bude brát vše, i ty co utíkají před chudobou.

Jenže afričtí Syřané do V4 ne a nechtít. Podpora je tam pro ně mizerná. Tito chlapci se nehrnou do Evropy aby někde hákovali za pár šlupek, když jinde to samé dostanou jako podporu. Je tu návrh aby všichni migranti dostávali stejné dávky po celé EU, což - pokud takový zákon projde - bude mít za následek že se to povalí právě do zemí jako Česko a jiné tzv. chudší země, za to co by dostali si koupí více muziky než na dražím západě. 

Jaké by to ale mělo krátkodobé následky v takto obdarovaných zemích čert ví. Zato následky něčeho takového by Evropa celá nesla po generace, to by byla pozvánka pro půl Afriky. A prachy na tuto srandu by došly brzo. 

Tak co - budeme se radovat ze zvolení Macrona? To bude začátek franko - germánské EU říše. Pokud vůbec dojde k reformám, nic dobrého to pro Česko nebude. 

Autor: Milan Zavala | pondělí 8.5.2017 22:38 | karma článku: 41,98 | přečteno: 1788x
  • Další články autora
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik