Rozdíl mezi bohatší západní Evropou a chudší střední Evropou - kdo má lepší budoucnost?

Ve Varšavě klid. Většina Trumpovi tleskala, někteří protestovali, levice a LGBT, nevím proč LGTB ale to je jejich věc, nikdo je neodstranil ani nezatkl. Návštěva Hamburgu, Německo vzorný Západ jak ma být - brajgl bordel a násilí.

159 zraněných policistů a spoušť, zničený cizí majetek, vandalové a zločinci jsou označováni coby aktivisté. A stále média budou cancat o zaostalém, ne moc civilizovaném "Východu", i když je to Střední Evropa, ale ve zprávách se to tak lépe vyjímá, kde se sice protestuje, ale málokdy ničí, a pokud ano tak ne tak ve velkém. 

Ale budiž. Německý folklor a kolorit. Něco podobného se tam dělo ve 30. letech minulého století, za Reagana také tzv. aktivisté ničili na co přišli,  nechtěli rakety proti SSSR, ty sovětské byly mírové, ale tak dělali brajgl i ve Francii a jinde.

A stále se bude tlačit na pilu a chtít aby se ti "výchoďáci " poučili jak to dělají jejich západnější sousedé. Berou nebohé uprchlíky kteří utíkají před válkou a hladomorem. ZDE. 

Násliné protesty, vyjímečný stav jako ve Francii který Macron změní na normální, záplava afrických migrantů v Itálii která neví kam s nimi, bordel při zjišťování totožnosti a počtu migrantů, a jiné krásy které ještě do zaostalých zemí na východ od ráje ještě nedorazily. 

Doufám že se tyto zaostalé zemičky spojí v jednotnější celek, ne zglajchšaltovaný jak to chce EU která ignoruje naše specifika, historii - tradici, ale jen spolek jakých už bylo v Evropě  několik. To pak už nebude mrňavé Česko, Litva nebo Slovinsko, ale spolek jaký býval za R-U nebo Svaté říše římské. Mezi sebou se můžeme rafat, ale navenek se ubráníme. Ne spolek na věčné časy, tak to nefunguje, ale na dobu dokud to bude nutné.

Ta doba nastala, a dnes by tento spolek měl v USA podporu, jak to naznačil Trump v Polsku. To Polsko ocenil, a právem. Škoda že Zeman nebo Sobotka byli velmi zaneprázdnění, asi aby si s Trumpem nezadali a vrchnost je neplácla.  Velká škoda. Švejkování se ne vždy vyplácí, a jen aby nám ta Varšava nebyla zase osudná. 

A ještě než namítnete že Německo je bohaté a měli bychom se ho držet, Česko je chudší - není chudé - pravda, co také chtít po 40 letech bolševického ničení. Ale jak Česko tak Polsko jde nahoru, možná pomalu, ale jde to. V Německu se začíná uvažovat o odchodu do důchodu v 70 letech. Divné po tom velkém přijímání urpchlíků kteří budou  na ty důchody vydělávat, ale to je začátek cesty z kopce, zatím první krůčky které nejsou nápadné. 

Aktivisté v Hamburgu     První dáma nemůže z baráku jelikož se protestuje  jaký rozdíl ve srovnání s Varšavou, také se protestovalo, ale......Melania skoro nemůže na ulici i s video

Pouze 159 zraněných poldů,  takový normální protest. A peněžité škody už možná ani nepočítají. A tak je nutno si uvědomit že Česko by se mělo dát do jiného spolku. Zase utvořit hráz mezi západem a východem. Fungovalo to už dříve. 

ZDE návštěva Varšavy, i s mapkou možného spolku

Autor: Milan Zavala | pátek 7.7.2017 16:55 | karma článku: 42,68 | přečteno: 3078x
  • Další články autora
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik