Dozvuky 21. srpna a proč si za něj tak trochu můžeme sami, tak to neopakujme

22. 08. 2017 1:17:04
Začalo to před WW2, Hitler už nebyl k smíchu, a my se buď rafali se sousedy o Těšínsko, co se dělo v Německu se nás netýkalo, jiní chytračili a mysleli že s Ádou jim bude lépe, po WW2 jsme nechali Marshallův plán plavat abysme

nedožrali Stalina, který nás pak pohodlně sežral. Stálo nás to 40 let poroby, 1968 byla jen výchovná facka abysme nezapoměli komu patříme, a dodnes se z toho vzpamatováváme. Dnes máme velkou možnost - V4 - ale vypadá to že naše vláda se k tomu má jak ten pověstnej lačnej ke kadění. A znovu se hraje vabank o naší budoucnost.

Německo, které se ujalo vedoucí role v EU, Francie jen přicmrndává, Brity to dožralo a odprejskli, zůstávají buď státy malé, nebo jižní a chudé, tak nějaký spolek který by úspěšné čelil nátlaku z EU je zapotřebí, nebo si z nás zase udělají onučku. A zase naší vinou. Mít nějaké V4 už před válkou tak se historie psala jinak, a dnes máme šanci ji psát zase sami, jen to brát vážně.

Nějaký 21. srpen se může v budoucnu opakovat, nemusí to být s tanky, ty jsou a byli celkem na prd a na efekt. Na Západě není snad dne kdy by nějaké duševně narušené vozidlo nevjelo do lidí, popřipadě by nějaký osamělý jedinec neůtočil nožem, a to teprve se Evropa začíná plnit lidmi s různými poruchami osobnosti. Ty nejporouchanější budou chtít zametat pod koberec směrem na východ. Že by EU chtěla ochránit Evropu před nežřízenou migrací z Afriky nepřipadá v úvahu, alespoň ne na delší dobu. ZDE

A zde výzva

Pravda že i tak jsou ti narušení jen troškaři, ale o to nejde, jde o to že po každém semknutí přichází různá opatření proti xenofobii a islamofobii. Až časem si nová generace uvědomí že žijí úplně jinak než rodiče, že předci patřili k úplně jiné kultuře a civilizaci. Že bývali bohatší, prostopášní, ženy byly jak utržené ze řetězu, homosexualita se tolerovala, jedlo se - fuj - nezdravé vepřové, prodával se chlast. Lidé sice makali ale méně, dnes se musí správně makat na ty se správným smýšlením a náboženstvím.

Takže vzpomeňme 21: srpen, vzpomeňme že žádný bohatýr z Kremlu nás nezachrání, že z Ruska nic dobrého nekouká, od islámu nás neochrání, že ani USA už není co bejvalo, a že musíme také se snažit něco udělat pro nás bez cizí pomoci.

Jak jsem to napsal v mém minulém článku, na den mi ho smázli, ale ten 21. srpen je stále aktuální.

Autor: Milan Radek | úterý 22.8.2017 1:17 | karma článku: 33.69 | přečteno: 888x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.09 | Přečteno: 197 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 76 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 511 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.07 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 722 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1605
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...