Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P96e61t74e76r 80H13o51s10e84k

19. 1. 2017 12:31

Zajimava vymena nazoru ......R^

1 0
možnosti

..... se těšíme na společnej retich v putyce,- kóóór u nás na dědině,- borci sou v pohodě, ale trochaj nám haprujou baby,- naprosto nepochopitelně se stavijou proti!,- mi nejni vůůůůbec jasny co jim na tech pisoárech tak vadí ?!?

1 0
možnosti

Někdy mám pocit, že ten ze západu se šířící feminismus je jen výplod rozežrané blahobytné společnosti, která byla ušetřena našich zkušeností. Hloupé je, že naši mladí lidé to od nich pochytávají, zatímco by měli spíš čerpat ze zkušeností zdejších dnes už seniorů.

Socialismus nekompromisně nahnal ženy do práce, ono to začalo už za války - totaleinsatz apod. Můj otec kdysi dostal k odchodu do důchodu od zeměd. podniku zájezd do SSSR (jako všichni). Když nám vyprávěl, jak tam v jednom kolchozu viděl ženské zedničit - nahazovaly omítku apod. - a to jim ukazovali to "lepší", tak si člověk teprve uvědomil, jak pěkně pohodlňoučce si tady žije. Mně ten feministicko-genderový humbuk sejří neskutečně. Vždyť běž, nanynko, studovat na techniku, na matfyz, nikdo ti nebrání teď a za komančů už vůbec ne. Někdy si myslím, že ty nenáviděné bramborové brigády by dnešní omladina potřebovala, jak vepřík drbání. Dokonce si myslím, že ty gendrové problémy jsou uměle vytvořeny, aby se lid něčím zabýval a něco "důležitého" vehementně "řešil" a "nezlobil".

9 1
možnosti

M18i44l74a73n 65R80a28d37e18k

17. 1. 2017 18:54

no, vono to začalo už za WW1, muži ve válce, ženy musely do fabrik. A pak se to některým zalíbilo, mít své prachy, a začaly se učit psát na stroji, místo sekretářů sekretářky, a pomalu se začaly drát i jinam, hlavně po WW2. Dnes snad žádná nechce zůstat v domácnosti, to je zvláštnost i zde v Mexiku. Chtějí mít své prachy a volnost. To bych jim nebral, je to tak dobře.

Ale feministky už neví jak na sebe upoutat pozornost a blbnou na kvaddrát. Ani muži nestoji o takové prace jako je zedničina, být horníkem nebo dělníkem. Proč by do toho měly cpát ženy jen aby se ukázalo že jsou rovnocenné?

Nebo do odborů jako je IT, a vůbec do oborů které lákají více mužu než žen.

Ale i naopak, já bych své dítě nenechal chůvovi, nebo zdravotnímu sestrákovi, i ve špitálu jsou zdravotní sestry lepší než muži, atd.

Stereotypy vytvořila příroda. Jednou budeme bezpohlavní, to je možné, ale už se vypracujeme na něco jiného, zatím jsme homo sapiens, a s tím aktivisté nehnou.

8 1
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik