Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Soužití kultur fungovat může, ale jen při uřčitých počtech zastoupených jedinců a vzájemných početních poměrech. Pak lze pořádek a soužití udržet i zákonem.

Ale v okamžiku, kdy ta jedna rozpínavá "nekulturní náboženská ideologie" začne prudce zvyšovat své počty, zákony si nakonec upraví dle svého. A výsledek? Budou tady mít totéž jako v zemi, ze které utekli ...

10 0
možnosti
BO
Foto

A důvody, proč to tak vidíte?

5 0
možnosti
SB

Článek jsem nedočetl. Nikoli z důvodu nezájmu (dočtu si ho později), ale proto, že jsem na jednu myšlenku chtěl reagovat ihned.

Autor volí trochu nepřesné přirovnání, když jako příklad udává Čechy, kteří se za starého Procházky odstěhovali do Rakuska a stali se z nich Rakušané.

To je nersovnatelné se současnými mimoevropskými běženci.

Češi a Rakušané patřili ke stejnému typu civilizace, přestože Rakušané se na nás dívali skrz prsty jako na něco méně vyvinutého.

Rovněž problém se sudetskými Němci nebyl civilizační, stejně tak jako na jihu Slovenska jsou možná dodnes určité problémy v soužití Slováků a Maďarů, ale ani ty nejsou civilizační, nýbrž výhradně národnostní.

5 1
možnosti
MR

M60i79l53a92n 33R92a67d48e61k

20. 9. 2014 22:35

v tom s vama souhlasim, ale dal jsem to jen jako priklad

1 0
možnosti
MK

Předvoj dobyvatelů, ale ono se to těžko u muslimů rozeznává, protože i přistěhovalci jdou do jiných zemí proto, aby se pokusili tyto země islamizovat. 

Co si budeme povídat. Takhle to je od počátku islámu. Příkladem budiž Irán (Persie), kterou sice dobyli arabští nájezdníci, ale islám tam nebyl zakořeněn. To přišlo později. Ze začátku se  muslimové chovali tolerantně a respektovali danou situaci. Ovšem jakmile dosáhli určitého množství (30 procent) tak začali terorizovat svoje okolí a vynucovat si islámská pravidla. Což vedlo k tomu, že se nemuslimové buď odstěhovali, nebo, aby měli klid přestoupili na islám. Podobnost s některými čtvrtěmi v Londýně čistě náhodná ;-)

16 0
možnosti
PV

taky karma, přiznám se, že toho o Mexiku moc nevím...teda umím vybrat Teqilu.

Jen se divím, že to u nás politici nevidí, lidi jsou rozčílený decela dost, a když jsem viděl europoslance za TOPku, hlas už ode mne neuvidí. Ale koho volit, lidi, co dovolili, aby se ombudsmankou stal člověk, jako je Šabatová ? ODS teď vzala tuto "kartu" vážně, ale nechá se jí věřít ? DSSS je mimo, nevěřím, že se ty problémy vyřeší zmlácením pác cikánů, nebo že za to může nějakej žid. Můžeme si za to zcela určitě samy, ale kde najít řešení...? Především potresta ty, který to ve své naividě/debilitě podporují. pokud se to nechá dojít do nějakého extrému ( a kam to směřuje - protože když ani nejsou politici otevřeně pojmenovat problém, nemůžou ho řešit) může se najít nějaký pan Brievik a je už potom jedno, jaké názvy pro něj sluníčka vymyslí. Máme tu možnost poučit se z chyb druhých, doufám, že to uděláme...

První lakmusové papírky jsme nezvládly

1) šátky - tak to začínalo ve francii, co si myslím o šabatové nebudu psát, smazali by příspěvek

2) kňourání na Letné - PČR dělala svou práci, a tato pakáž se takhle vysmívá

Máme pár let, možná míň, až tu nebude k žití, zůstaneme tu my, lidé (dnes voliči). Šabotové a Dientsbírové zase někam utečou, o tom nemám pochyb.[>-]

11 0
možnosti
JS

Zajímavý článek.Ale mám jeden dotaz.Proč je tak masová emigrace z Mexika do USA? Z ekonomických podmínek v Mexiku? Nebo je zatím něco jiného?

4 0
možnosti
PM

Ode mne karma a dík za hezky napsaný příspěvek.

14 0
možnosti
JR

J72a51r78a 16R77a69n88k

20. 9. 2014 4:06

Prave jsem v aute poslouchala zpravy a jeden z tech australskych, kteri se chystali rezat hlavy nahodne, mel rici: "vezmeme to od Spanelska na vychod", tam nekde se asi setkaji s temi z Filipin a Ciny, Rusko ma tech svych take dost...Indonezie je zatim krome sopek klidna.....relativne.

7 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik